Aλληλεγγύη στην Κατάληψη Κουβέλου

squat-logo10, 100, 1000δες καταλήψεις

Εδώ και  χρόνια οι καταλήψεις αποτελούν χώρους όπου πραγματώνονται μερικά από τα πιο θεμελιώδη προτάγματα όσων παλεύουν για ένα κόσμο ισότητας, αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης. Μέσα από εκδηλώσεις, συζητήσεις και διαδικασίες αυτομόρφωσης προτάσσουν έναν αυτοοργανωμένο τρόπο ζωής στο “εδώ και τώρα” μακριά από εξουσιαστικές πρακτικές ή λογικές ανάθεσης.  Παράλληλα είναι ένα σημείο αναφοράς και συνδεσης με την υπόλοιπη κοινωνία μέσω των αγώνων που δίνουν τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρύτερο επίπεδο.

Ακριβώς για όλα τα παραπάνω είναι που ενοχλούνται οι κάθε λογής (παρά)κρατικοί εξουσιαστές, μπάτσοι και φυσικά φασίστες. Η  θρασύδειλη επίθεση τη Δευτέρα 9/11 στην κατάληψη Κουβέλου με εκρηκτικό μηχανισμό προκαλώντας υλικές ζημιές  τόσο στον προαύλιο χώρο της κατάληψης, όσο και στα γύρω σπίτια, εντάσσεται σε μια απέλπιδη προσπάθεια τρομοκράτησης του κόσμου του αγώνα αλλά και μηνύματος στην ευρύτερη κοινωνία ότι οι γειτονιές που βρίσκονται οι καταλήψεις ενδέχεται να έχουν  παράπλευρες απώλειες, ακριβώς επειδή ανέχονται να υπάρχουν τέτοιες “εστίες ανομίας” όπως τις είχε χαρακτηρίσει κάποτε και ένα ανεκδιήγητο κρατικό τσιράκι.

Η δική μας απάντηση είναι σαφής. Οι καταλήψεις ήταν, είναι και θα παραμείνουν ένα αναπόσπαστο κομμάτι του αναρχικού χώρου όπου εδαφικοποιούνται οι αγώνες των “απο κάτω”, γι αυτό  και η υπεράσπισή τους θα περάσει πάνω από τα κουφάρια όλων όσων τις επιβουλεύονται.

Κάτω τα ξερά σας από τις καταλήψεις.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΟΥΒΕΛΟΥ

Sine Dominis – Αναρχική συλλογικότητα απο την Κατάληψη Ευαγγελισμού

Published by

sinedominis

Sine dominis – Αναρχική συλλογικότητα απο την Κατάληψη Ευαγγελισμού

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *