Σχετικά με τα γεγονότα στο Κ*βοξ στα Εξάρχεια και την Στρούγκα στην Ν.Φιλαδέλφεια

fist1Σχετικά με τα γεγονότα στο Κ*βοξ στα Εξάρχεια και την Στρούγκα στην Ν.Φιλαδέλφεια

Στις 3/6 τα ξημερώματα, «άγνωστοι» πυροβολούν στην πρόσοψη του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου ΒΟΞ.  Αφορμή όπως φαίνεται για την επίθεση, στάθηκε η απόφαση του Κ*ΒΟΞ αλλά και κατοίκων των Εξαρχείων μέσα από παρεμβάσεις και ανοιχτές διαδικασίες να μην αφήσουν ανενόχλητη τη μαφία προστασίας και ναρκωτικών, να αποκτήσει τον έλεγχο σε μια από τις πιο ζωντανές (πολιτικά και κοινωνικά) και ιστορικές γειτονιές της Ελλάδας. Οι σφαίρες τους προσπάθησαν για άλλη μια φορά (το έργο το έχουμε δει και στο παρελθόν), να δημιουργήσουν ένα αίσθημα ανασφάλειας στην περιοχή απογυμνώνοντας την από τα αγωνιστικά και ελευθεριακά χαρακτηριστικά της, ώστε να μπορεί το κράτος να μοιάζει ο μόνος εγγυητής της ομαλότητας και της τάξης.

Η Αστυνομία που σε άλλες περιπτώσεις (πορείες, εκδηλώσεις) μπουκάρει στην πλατεία με όλο της το σκυλολόι, απουσιάζει ένοχα, υπενθυμίζοντάς μας ότι εκτός από τις αδελφικές σχέσεις με τους φασίστες, έχει και άριστες με το οργανωμένο έγκλημα, αφού όπως λέει και ένα παλιό σύνθημα..” όπου δεν φτάνει το κλομπ του μπάτσου, φτάνουν τα ναρκωτικά του”.

Η πορεία που πραγματοποιήθηκε στις 5/6 με μεγάλη συμμετοχή αψηφώντας την τρομοκρατία των μαφιόζων αποτελεί την πιο ξεκάθαρη απάντηση του κόσμου που αγωνίζεται ότι τα στέκια, οι καταλήψεις και οι αυτοοργανωμένοι χώροι θα παραμένουν ανάχωμα στα σχέδια κράτους, φασιστών και μαφιόζων ακόμα και αν στοχοποιούνται.

Δεν ξεχνάμε τις εκκενώσεις της βίλας Αμαλίας, των καταλήψεων στην Πάτρα και τα Γιάννενα, δεν ξεχνάμε τις επιθέσεις από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Ρεσάλτο και στο Μηχανουργείο και άλλες δεκάδες επιθέσεις ανά την Ελλάδα.

Η πρόσφατη επίθεση στον κοινωνικό χώρο Στρούγκα στη Ν. Φιλαδέλφεια  (αυτή τη φορά από κάποιους  “οπαδούς” – τσιράκια  του “επιχειρηματία” και μεγαλομετόχου της ΑΕΚ Μελισσανίδη,) με αφορμή την αντίθεση πολιτών και συντρόφων της περιοχής να μην καταπατηθεί και να δοθεί στον Μελισσανίδη πέρα από τα οικόπεδα για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και ο περιβάλλον χώρος μαζί με κομμάτι του άλσους , φανερώνει ότι οι τραμπουκισμοί, η συνεργασία με τους μπάτσους οι απειλές και οι επιθέσεις είναι τα (μόνα) όπλα που έχουν ν΄ αντιτάξουν , απέναντι στην αλληλεγγύη και την αγωνιστικότητα όσων παλεύουν για ελευθερία , αξιοπρέπεια και ισότητα.

Ξέρουμε ότι όποιο προσωπείο και να φοράει η καταστολή, είτε αυτό της ανάπλασης-ανάπτυξης, είτε του υποκόσμου, είτε των φασιστικών συμμοριών, έχουμε να κάνουμε με τον ίδιο εχθρό, το κράτος και κεφάλαιο. Η ιστορία έχει δείξει ότι τα όπλα τους δεν είναι ικανά να νικήσουν, μένει να το αποδείξουμε για άλλη μια φορά .

Sine dominis ,

Αναρχική συλλογικότητα από την κατάληψη Ευαγγελισμού.

Published by

sinedominis

Sine dominis – Αναρχική συλλογικότητα απο την Κατάληψη Ευαγγελισμού

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *