Αλληλεγγύη στον κοινωνικό χώρο Κένταυρο

kentaurosΠρώτη φορά «Αριστερά»!!!

Το  Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Κένταυρος στεγαζόταν σε δημόσιο κτίριο στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Το συγκεκριμένο κτίριο τελούσε  υπό κατάληψη από τον Απρίλιο του 2015. Μέσα στους μόλις 3,5 μήνες ζωής του οι σύντροφοι που το κατέλαβαν κατάφεραν να το ανακατασκευάσουν και να αναπτύξουν πολύπλευρη πολιτική –  κοινωνική δράση.. όπως  προβολές ταινιών, πολιτικές εκδηλώσεις, καφενεία, παιδικά εργαστήρια, βιβλιοπαρουσιάσεις, συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο Πεδίο του Άρεως, εργατικοί αποκλεισμοί σε συνεργασία με το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων, εκδηλώσεις οικονομικής ενίσχυσης για δικαστικά έξοδα κ.α
Ένας ανεξάρτητος αυτοοργανωμένος κοινωνικός χώρος  σαν το Κένταυρο όμως  αποτελούσε εμπόδιο για τα συμφέροντα  τόσο του δήμαρχου Ν. Φιλαδέλφειας Άρη Βασιλόπουλο ( εκλεγμένο με τον ΣΥΡΙΖΑ),  μιας και το συγκεκριμένο χώρο τον προόριζε για αναψυκτήριο, όσο και στα συμφέροντα του ¨κυρίου¨ Μελισανίδη  όσον αφορά στα σχέδια του για το νέο γήπεδο της ΠΑΕ ΑΕΚ.
Τα ξημερώματα της 5ης  Αυγούστου λοιπόν οι δημοτικές αρχές προχώρησαν στη κατεδάφιση  του  κοινωνικού κέντρου .
Τίποτα πια δε μας εκπλήσσει ,άλλωστε δε χρειάστηκε και μεγάλο χρονικό διάστημα για να πέσουν οι μάσκες και ο Σύριζα (παιδί της «αριστεράς και της προόδου»)  να μας δείξει το πραγματικό του πρόσωπο..
Μετά τις απανωτές κωλοτούμπες με αποκορύφωμα το τραγελαφικό δημοψήφισμα αφού είδε πως η λογική του ρίχνω  «στάχτη στα μάτια» της κοινωνίας δε τραβάει άλλο πέρασε στη καταμέτωπο επίθεση σε ότι μπορεί να του σταθεί εμπόδιο στα καπιταλιστικά του σχέδια.. Έτσι στο σύντομο διάστημα διακυβέρνησης σύριζα είδαμε τα παλιά και γνώριμα κατασταλτικά τόπια: εκκενώσεις καταλήψεων (Λάρισα, Γιάννενα), σπάσιμο πανεπιστημιακού ασύλου (έφοδος ΜΑΤ στην Πρυτανεία ΕΚΠΑ), τη χυδαία αντιμετώπιση της απεργίας πείνας των φυλακισμένων αγωνιστών , ξύλο σε διαδηλωτές (βλ. διαδηλώσεις για τη ψήφιση του νομοσχεδίου, Σκουριές κτλ ),  τραμπουκισμούς , συλλήψεις και προσπάθεια αφάνισης κοινωνικών χώρων πολιτικής ζύμωσης και κοινωνικής αντίστασης.
Πλέον δεν μπορεί να υπάρχει καμία αυταπάτη ότι ο Σύριζα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ακόμα διαχειριστή της εξουσίας και του συστήματος που μας ξεζούμιζε , ξεζουμίζει και θα συνεχίσει να το κάνει αν δεν αναλογιστούμε τις ευθύνες μας  και δε σταματήσουμε να εναποθέτουμε τυφλές ελπίδες σε οποιοδήποτε Σύριζα ..
Χρόνος για μούδιασμα και φόβο δεν υπάρχει ..να βγούμε αυτοοργανωμένα και αλληλέγγυα σε γειτονιές και δρόμους, να ενισχύσουμε και να δημιουργήσουμε αυτοοργανωμένες δομές και εγχειρήματα (αναμεσά τους τα κοινωνικά κέντρα , στέκια και καταλήψεις) ..να επιτεθούμε σε ότι μας κατακρεουργεί τις ζωές (με ότι πρόσημο και αν έχει αριστερό η δεξιό), να πραγματώσουμε έναν άλλο κόσμο. Ένα κόσμο αλληλεγγύης, σεβασμού, αξιοπρέπειας και ελευθερίας. Να μην αφήσουμε κανένα αντιστεκομένο  κομμάτι της κοινωνίας  μόνο.

 

Όχι άλλα δάκρυα ..καιρός για δράση

Κάτω τα χέρια από στέκια και καταλήψεις

Αλληλεγγύη στον κοινωνικό χώρο Κένταυρο

 

Sine dominis  – Αναρχική συλλογικότητα από την κατάληψη Ευαγγελισμού

Published by

sinedominis

Sine dominis – Αναρχική συλλογικότητα απο την Κατάληψη Ευαγγελισμού

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *