Ανακοίνωση για την εισβολή των ΚΝΑΤ στο πρώην Εργατικό κέντρο Λέσβου

CTeFi4UWcAAhY9l.jpg-largeΗ επιστροφή των ΚΝΑΤ ..
ή αλλιώς αυτοί που καναν τον κουμμουνισμό να μοιάζει με βρισιά part 2!!

Kαι αναρωτιόμασταν βρε τι γίναν αυτά τα παιδιά; Γιατί μετά τις τόσες θριαμβευτικές εμφανίσεις (ανάμεσα σε αυτές η grande εμφάνιση τους τον Οκτώβρη του 2011), χαθήκαν έτσι;
Ε, λοιπόν είναι ακόμα εδώ! Και προχθές το απόγευμα είπαν να τιμήσουν ένα από τα αγαπημένα τους άσματα (από αυτά που βάζουν στις συγκεντρώσεις του τύπου “όλοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια”) και συγκεκριμένα ένα στίχο που λέει “Να τη πετιέται..”
Έτσι λοιπόν περήφανα (και στο ονόμα της αλληλεγγύης !!) πετάχτηκε και χθες το βράδυ μια ομάδα ΚΝΑΤ στην Μυτιλήνη αυτή τη φορά..
Και κάπου εδώ σταματάμε το ειρωνικό ύφος, όχι γιατί δε θα μπορούσαμε να ειρωνευόμαστε και να χλευάζουμε μια ζωή αυτούς που κάνανε τον κουμμουνισμό βρισιά, αλλά για να διευκρινήσουμε κάποια πράγματα..
Δεν ειχαμε πoτέ την αυταπάτη οτι το ΚΚΕ έχει διαφορές από τα υπόλοιπα κόμματα. Το ότι ο μόνος καημός του είναι (υποτίθεται) η εργατική τάξη, αλλά και ταυτόχρονα η απαθέστατη στάση του σε χίλια δυο άλλα κοινωνικά ζητήματα, οπώς και αυτό του μεταναστευτικού, μας δείχνει την ανεπάρκεια του να αντιληφθεί την κοινωνική πραγματικότητα. Το γεγόνος του συνεχούς σαμποτάζ σε κινηματικές διαδικασίες τόσο στους εργασιακούς χώρους που ειναι η “ειδικότητα” του , όσο και στο δρόμο, μας δείχνουν την αντίληψη του για το τι είναι αγώνας , τι κράτος και τι παρακράτος. Γνωστή μας είναι φυσικά και η ικανότητα του να ελίσσεται μεταξύ των παραπάνω ανάλογα με τα συμφερόντα του.
Τον ρόλο λοιπόν του ΚΚΕ, τις μεθόδους του και τη χυδαία συμπεριφορά των οπάδων–τραμπούκων του, τα ξέραμε.
Τη μηδαμινή ταξική συνείδηση των αυτοαποκαλούμενων “παιδιών της εργατιάς”, επίσης
Αλλά αυτή τη φορά ξεπεράσανε κάθε όριο….μυρίζοντας αυτοοργάνωση ,είπαν να ξυπνήσουν από τον ταξικό τους λήθαργο…

Η έφοδος των ΚΝΑΤ το απόγευμα της Τρίτης 10/11 στην κατάληψη του πρώην Εργατικού Κέντρου Μυτιλήνης ,σε μια κατάληψη που έγινε από μετανάστες για μετανάστες μόνο αηδία μπορεί να προκαλέσει.
Αφού εξασφάλισαν την είσοδο τους στο κτήριο με πρόσχημα την αλληλεγγύη, πέρασαν σε τραμπουκισμούς που περιελάμβαναν τόσο λεκτική όσο και σωματική βία, με σκοπό να εκδιώξουν τους ανεπιθύμητους μεταναστές και αλληλεγγύους και να αναλάβουν αυτοί τη διαχείριση του χώρου.
Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι μετάναστες σε σχετική ανακοίνωση τους , φώναζαν ότι: «…Τώρα τέλειωσαν όλα. ..εμείς σαν εργατικό κέντρο θα διαχειριστούμε το χώρο. με τους μετανάστες μέσα χωρίς την ομάδα των προσφύγων και μεταναστών που οργάνωσε την κατάληψη». Δηλαδή σύμφωνα με τα κοινωνικά φρονήματα του καθενός και της καθεμίας.”
Φυσικά φρόντισαν να μείνουν εκτός κτηρίου και οι αλληλέγυοι γιατί θα μπορούσαν να ήταν τίποτα προβοκάτορες και πως θα το δικαιολογούσαν μετά στο “κώμα”….;

Χθές λοιπόν, είδαμε ένα αναβαθμισμένο ΚΚΕ , μετά από την πάγια τακτική της υπονόμευσης κάθε εργατικού (και μη) αγώνα που δεν ελέγχει, πέρασε και στο σαμποταρισμα και την υπονόμευση και της αλληλεγγύης. Μας έκανε ξεκάθαρο πως η αλληλεγγύη είναι θεμιτή μόνο όταν μπορει να την πατρονάρει και να την ελέγχει. Η κοντόφθαλμη λογική του μαντριού, τους έκανε για άλλη μια φορά μπάτσους στη θέση των μπάτσων απογυμνωμένους από κάθε ίχνος ταξικής αλληλεγγύης μιας που γι’ αυτούς της “γης οι κολασμένοι” μπορεί να κάθονται στη χώρα τους και να τους στέλνουμε αλληλέγγυα κείμενα από απόσταση και ασφάλεια, γιατί απο κοντά το σφυρί και το δρεπάνι μπορεί να πέσει και σε κανένα κεφάλι…
Μας έδειξε επίσης πως αντιλαμβάνεται τους μετανάστες -ριες , σαν άβουλα όντα που δεν μπορούν οι ίδιοι/ες να οργανώσουν τις ανάγκες τους και να διεκδικήσουν τα αυτόνοητα.

Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν και εμείς με τη σειρά μας πως ήμασταν και θα είμαστε δίπλα σε όσους προσπάθουν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους .
Ήμασταν και θα είμαστε δίπλα σε όσους αντιλαμβάνονται και ενσαρκώνουν την έννοια της Αλληλεγγύης.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ,
ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΕ MΠΑΤΣΟΥΣ, ΚΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙ

Sine Dominis
Αναρχική συλλογικότητα από την κατάληψη Ευαγγελισμού.

Tagged , . Bookmark the permalink.

About sinedominis

Sine dominis – Αναρχική συλλογικότητα απο την Κατάληψη Ευαγγελισμού

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *